Een nieuwe betekenis voor het industriële verleden

30 juni '23

Cobercokwartier wordt een nieuw stoer stuk stad aan de Rijn. De verschillende delen van Cobercokwartier krijgen namen die zijn geïnspireerd op het rijke industriële verleden van het gebied. Dit was ooit de thuisbasis van een bloeiende melkfabriek. Laten we deze betekenisvolle namen eens van dichtbij bekijken.

image alt

De Melkontvangst: De eerste stap naar bruisend wonen

We beginnen met het iconische gebouw dat ooit de plek was waar de melk binnenkwam: dit is ook de eerste fase waarin woningen verkocht zullen worden in Cobercokwartier. Vanaf nu zal dit gebouw bekend staan als "De Melkontvangst". Een naam die het belang van het historische proces onderstreept. Melkontvangst wordt een veelzijdig gebouw waarin maar liefst zes verschillende woningtypes worden gerealiseerd. Van appartementen tot ruime stadswoningen, dit deel van Cobercokwartier geeft auto’s toegang tot het parkeergebouw en krijgt een prachtige binnentuin. Bekijk het op de kaart onder aan dit nieuwsbericht.

De Roomvleugel: Verfijning ontmoet authenticiteit

Verderop in de wijk vinden we de "De Roomvleugel". Dit gebouw draagt de naam van een essentieel onderdeel van de melkverwerking: het scheiden van room van melk. De Roomvleugel bestaat uit hoogwaardige appartementen, stadswoningen met een tuin en penthouses die een weids uitzicht bieden op de omgeving.

image alt

Het Flessenlokaal: Glashelder zicht op de Rijn

Naast de Roomvleugel vinden we het "Het Flessenlokaal". Deze naam verwijst naar de plek waar de melk werd verpakt en klaargemaakt voor distributie. Het Flessenlokaal ligt aan de Rijn en combineert weidse uitzichten over de Rijn met het stadse leven.

image alt

De IJsmakerij: Een frisse wind

Iets verderop in de wijk bevindt zich de "IJsmakerij". Deze naam herinnert ons aan de kunst van het maken van heerlijk romig ijs, wat vroeger in dit gebouw plaatsvond. De IJsmakerij ligt aan het Oostpark en het centrale plein aan de Rijn.

De Expeditie: Avontuurlijke ontdekkingen

Tenslotte hebben we "De Expeditie". Deze naam staat voor de logistieke operaties en distributie die in het verleden plaatsvonden in dit gebied. De Expeditie wordt een dynamisch gebouw dat toegang biedt tot De Melkfabriek en daar ook tegenaan wordt gebouwd.

Van toen naar nu

De namen van de gebouwen in Cobercokwartier vertellen een verhaal die refereert naar de gloriedagen van de melkfabriek. Ze weerspiegelen de industriële geschiedenis van deze bijzondere wijk, terwijl ze tegelijkertijd een nieuwe betekenis geven aan de toekomst van het gebied. Door wonen en werken te combineren, zullen deze gebouwen een bruisend en levendig hart vormen voor de bewoners van Cobercokwartier. Wil jij hier wonen? Schrijf je in onder het woningaanbod van de eerste fase; de Melkontvangst.

Bekijk het woningaanbod
Nieuwbouw Arnhem Cobercokwartier
  Planning
  Woningen bekijken