Van toen naar nu

De Melkfabriek is altijd al een plek geweest waar mensen samenkwamen. Vroeger om te werken, daarna voor festivals en kunstprojecten. De Melkfabriek krijgt nu een nieuwe functie en verbindt de creatieve stad Arnhem met de rauwe en inspirerende omgeving van Cobercokwartier.

image alt

De historie…

De Coberco – de zuivelfabriek die dag en nacht draaide – zorgde vanaf 1921 voor 22.000 banen. Boeren leverde melk aan de fabriek, de melkboer bezorgde de melk in flessen voor de deur, de winkels werden gevuld en ondertussen speelden de kinderen rond de zuivelkar. Kortom, de motor van Arnhem. Tijdens de Slag om Arnhem werd de Melkfabriek hard getroffen. De zuivelfabriek was zo belangrijk voor Arnhem en Nederland dat de wederopbouw niet lang op zich liet wachten. Het fabrieksgebouw werd in de jaren 50 opnieuw opgebouwd in Delftse School-architectuur en heeft Arnhem tot 2003 voorzien van zuivelproducten.

image alt

…kleurt de toekomst

De oude schoorsteen, sheddaken, stalen kozijnen en grote hallen belichamen de voormalige bedrijvigheid van de zuivelindustrie. Het nieuwe Cobercokwartier koestert deze historische nalatenschap en geeft Arnhem haar unieke plek vol leven terug. De kenmerkende schoorsteen blijft de Arnhemse skyline kleuren. De gevel van het fabrieksgebouw krijgt een eigentijdse invulling en geeft op alle woonpleinen karakter aan Cobercokwartier. De oude fabriek vormt daarin het kloppend hart van de wijk met een bruisende mix van innovatieve bedrijven en creatieve ondernemers.

Nieuw leven in Cobercokwartier

Een plek met een geschiedenis, maar meer nog met een nieuwe toekomst. Jouw toekomst! Vanaf hier vullen we dit nieuwe stoere stuk stad met nieuwe momenten.

In Cobercokwartier komen zo’n 300 woningen, appartementen en studio’s met een stoer uiterlijk, passend bij de historie van het gebied. In verschillende groottes en oppervlaktes, waardoor er voor ieder wel een passend plekje te vinden is. Cobercokwartier is een bruisend stuk Arnhem waar wonen, werken, genieten en ontspannen samenkomen. Hier wordt gelééfd. Direct aan de zonnige zijde van de Rijn wordt jouw huis een heerlijk thuis. 

Cobercokwartier
Cobercokwartier ligt aan de Rijn Lees meer over de ligging
Het is een bruisende ontmoetingsplek Lees meer over dit stuk stad