Opgeleverd

Gashouderskwartier Arnhem

Een van de wijken in Nieuwe Kadekwartier is Gashouderskwartier, gelegen naast de reeds gerealiseerde wijk Fluvium in Arnhem. Tussen de Westervoortsedijk en Van Oldenbarneveldtstraat zijn in totaal 186 nieuwbouwwoningen, waarvan 71 koopwoningen gerealiseerd. De overige woningen in Gashouderskwartier zijn huurwoningen in verschillende categorieën, van sociaal tot middeldure huur. Zo is Gashouderskwartier een plek voor iedereen geworden in een nieuw stukje Arnhem waar het industriële verleden het karakter van de wijk bepaalt.

Geschiedenis

Gashouderskwartier in Arnhem heeft een interessant historisch verleden. De naam van de wijk verwijst naar de gashouders die hier vroeger stonden. Deze gashouders werden gebruikt voor de opslag van stadsgas, dat werd geproduceerd uit steenkool. Dit gas werd vervolgens gebruikt voor verlichting, verwarming en koken. De wijk combineert nu moderne architectuur met enkele historische elementen, als eerbetoon aan dit industriële verleden. Je zult bijvoorbeeld zien dat sommige gebouwen een knipoog hebben naar de oude gashouders. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zoals de energie neutrale woningen en het gebruik van een warmtenet. Het centrale plein heet daarom het Gashoudersplein, in de gevels van de nieuwe woningen zie je elementen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek.

image alt

De ideale locatie

Wonen in Gashouderskwartier in Arnhem, is wonen in een nieuw stuk stad aan de Rijn. Dicht bij alle voorzieningen die je nodig hebt. Voor je dagelijkse boodschappen is er een Jumbo en een Aldi op fietsafstand. Nog dichterbij is de nieuwe Albert Heijn en de Spar. In de nabije omgeving zijn er meerdere basisscholen en mogelijkheden voor kinderopvang. Een ideale locatie dus!

image alt

Stoer steen en staal

Gashouderskwartier in Arnhem is ontworpen door verschillende architectenbureaus, waardoor een gevarieerd en tegelijkertijd onderling afgestemd beeld ontstaat. De woningen in de eerste fase zijn ontworpen door Wiegerinck Architecten en Slangen Hochstenbach Architecten. Daarnaast heeft opZoom in opdracht van BPD en Volkshuisvesting 56 eengezinswoningen en 6 beneden-bovenwoningen ontworpen, waarbij het industriële verleden van de voormalige gasfabriek met gashouders en transformatorhuis als inspiratie diende.

Nieuwe Kadekwartier

Alle woningen in Gashouderskwartier zijn, verkocht, verhuurd en opgeleverd. Wil jij graag stoer en uniek wonen in Arnhem? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Nieuwe Kadekwartier onderaan deze pagina en je bent als eerste op de hoogte als er nieuw woningaanbod op komst is.