Dit is De Melkfabriek in De Melkfabriek

31 augustus '21

De industriële historie van de Coberco Melkfabriek krijgt een nieuwe toekomst. Samen met enthousiaste ondernemingen creëren we een gemengd gebied dat volop in beweging is. Een van die bedrijven die zich daarvoor inzet, is De Melkfabriek Arnhem V.O.F.. Met de komst van dit bedrijf wordt een stuk braakliggend terrein van de melkfabriek omgetoverd tot een bruisende culturele hotspot. Maak kennis met De Melkfabriek in De Melkfabriek.

image alt

Nieuw leven ingeblazen

Het team van De Melkfabriek zet zich, met ondersteuning van initiatiefnemers LOC7000 en Luxor Live, in om van de Coberco melkfabriek in Arnhem een toffe plek te maken voor jong en oud. Om de locatie kant-en-klaar te maken voor kleinere initiatieven zijn inmiddels basisfaciliteiten aangebracht zoals een bar, meubilair en verlichting. Door de capaciteit en verdeling binnen en buiten, leent de Melkfabriek zich voor gelegenheden van 50 tot 500 bezoekers. De locatie is nieuw leven ingeblazen, maar blijft zo iconisch als de Melkfabriek altijd al was.

image alt

Reuring aan de Rijn

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling bereikte in mei overeenstemming met De Melkfabriek Arnhem V.O.F. voor de tijdelijke exploitatie van de voormalige melkfabriek. Hoewel geplande festivals deze zomer vanwege coronabeleid nog niet konden plaatsvinden, werd er de afgelopen maanden al van alles ondernomen. Zo kwam FDFA voor opnames voor hun hybride festival, organiseerde Theater de Plaats een besloten voorstelling, gaf FUSUS een in een intieme opstelling een bijzonder concert en landde het Nederlands Jeugdorkest met Kika Sprangers in de flessenloods voor de Muziekzomer. De Melkfabriek wordt dus al goed gevonden en zorgt voor gezellige reuring aan de Rijn! Op 3 september opent de Melkfabriek voor publiek tijdens de Arnhemse Uitnacht en op 19 september vindt de Wijvenkraam plaats. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg de Melkfabriek op Facebook of Instagram!

image alt

Welkom bij De Melkfabriek

Volgens Chrétien van Essen, projectdirecteur bij BPD, past De Melkfabriek goed op deze plek in Nieuwe Kadekwartier. "De voormalige Coberco-fabriek blijft het kloppend hart van dit nieuwe stoere stuk stad aan de Rijn. Het is mooi dat de plek nu echt al tot leven gaat komen in culturele en creatieve zin."
De Melkfabriek heeft zich als doel gesteld om van het terrein een creatieve ontmoetingsplek te maken waar álle leeftijden, achtergronden en smaken samenkomen om te genieten. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat Arnhemse creatievelingen, makers en ondernemers op een laagdrempelige manier gebruik kunnen maken van deze iconische locatie." Meer weten óf een creatief idee of concept delen? Neem contact op met De Melkfabriek!

Wat kan je komende periode verwachten? Bekijk de planning
Hier wonen? Bekijk het aanbod