Bouw Cobercokwartier stapje dichterbij

21 mei '21

Cobercokwartier is een stap dichterbij gekomen! Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft deze week ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor onder andere 310 nieuwe woningen.

Wonen aan de Rijnkade

Het terrein van de voormalige melkfabriek in Arnhem verandert de komende jaren flink. Waar vroeger de melkwagens af- en aan reden, en menig Arnhemmer wel eens heeft gedanst, we ontwikkelen een nieuw stoer stuk stad. Het stedenbouwkundig plan voor in totaal 310 nieuwbouwwoningen, 10.000 vierkante meter aan creatieve bedrijvigheid, horeca en een stadswinkel is goedgekeurd door de gemeente Arnhem. De wijk behoudt zijn industriële karakter, met ruimte voor verrassende ontmoetingsplekken. De openbare ruimte wordt geheel autovrij en er is ruimte voor groen.

Nieuwe bruisende plek

Cobercokwartier wordt de nieuwe bruisende plek aan de rand van de binnenstad. Hier kun je straks wonen, werken, genieten en ontspannen. De 1e grote stap voor de ontwikkeling is met het akkoord op het stedenbouwkundig gezet. Nu moet er een bestemmingsplan komen, dat na goedkeuring door B&W, hopelijk nog voor de zomer te inzage kan worden gelegd. Daarna worden de verschillende bouwblokken uitgewerkt tot bouwplannen en ook de openbare ruimte wordt nog verder uitgewerkt.

Opening Melkfabriek

Wil je nu alvast genieten van de industriële omgeving? De Melkfabriek opent binnenkort haar deuren! Onder de naam ‘De Melkfabriek’ zullen evenementenbureau LOC7000 en popmotor Luxor Live een creatieve ontmoetingsplaats voor álle Arnhemmers creëren. Zo wordt het nu al het kloppende hart van Cobercokwartier. Binnenkort vinden hier evenementen plaats met een mix van cultuur, live muziek, festivals, dans, art, fashion en food. Kortom; een verrassende ontmoetingsplek waar ruimte is voor rumoer, energie en creativiteit!