Bestemmingsplan Cobercokwartier vastgesteld

28 januari '22

Goed nieuws uit Arnhem! Het bestemmingsplan van Cobercokwartier in Arnhem is afgelopen week door de gemeenteraad vastgesteld, nadat er geen zienswijzen waren ingediend. Cobercokwartier is een van de drie deelgebieden in Nieuwe Kadekwartier in Arnhem.

image alt

Een nieuw stoer stuk stad aan de Rijn

Cobercokwartier transformeert naar een multifunctioneel woon- én werkgebied met de nodige voorzieningen. In totaal komen er circa 310 woningen in dit nieuwe stoere stuk stad aan de Rijn. Van appartementen tot stadswoningen in verschillende categorieën. De stadswoningen met tuin zijn zo in te delen, dat thuiswerken geen probleem meer is! Er is hier straks ook veel aandacht voor groen en water zodat het tijdens warme zomerse dagen in de schaduw goed toeven is.

Nieuwe Kadekwartier

Het Cobercokwartier (op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco), is onderdeel van het Nieuwe Kadekwartier. Samen met het Havenmeesterskwartier (ten oosten van het voormalige Cobercoterrein) en het Gashouderskwartier (ten noorden van de Westervoortsedijk) komen hier circa 900 woningen, ruimte voor werken, creativiteit en horeca. En belangrijker nog: de historische betekenis van het gebied blijft behouden. De karakteristieke industriële gebouwen, waaronder De Melkfabriek, worden het multifunctionele hart van de wijk en tegelijkertijd dé nieuwe hotspot van Arnhem.

  Nieuws
  Bekijk het woningaanbod