Uitbreiding transformatie Cobercokwartier

8 februari '19

De transformatie van het Cobercokwartier in Arnhem wordt uitgebreid met het voormalige bedrijfspand van kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Peter van Ginkel. Ontwikkelingsmanager Henri Schimmel: “Deze aankoop moesten wij in dit stadium doen om maximale regie op onze planontwikkeling te hebben. Daarnaast kunnen wij als eigenaar van het pand en omliggende gronden ons oorspronkelijke plan verder optimaliseren. Het is een karakteristiek pand dat identiteit aan het gebied geeft. Daarom willen we in elk geval het gebouw aan de kant van de Nieuwe Kade behouden. Dat past bij de stoere uitstraling waarnaar BPD op zoek is voor de restanten van de voormalige Coberco-melkfabriek en het terrein eromheen. Het geeft ook de nodige identiteit aan het front langs de Rijn.”

Planning

Naar verwachting wordt deze maand het geoptimaliseerde bestemmingsplan in procedure gebracht voor de nieuwe woonwijk Cobercokwartier. Centraal hierin ligt de te restaureren Melkfabriek. Volgens planning gaan de eerste woningen rond de zomer in de verkoop. Het gaat om circa zestig appartementen en stadsvilla’s aan de kant van de Nieuwe Kade. Deze eerste fase is aan het Rijnfront.

In totaal komen er circa 250 woningen in een duurzame en autoluwe stadswijk op het terrein tussen de John Frostbrug, Nieuwe Kade, Badhuisstraat en Westervoortsedijk. Behalve voor wonen is er ook ruimte voor bedrijvigheid, waaronder horeca.