Souvenir Coberco Filmmatinee

15 april '19

Afgelopen zondag 14 april stroomde De Melkfabriek in Arnhem vol met oud medewerkers en genodigden voor het Souvenir Coberco Filmmatinee.

Tijdens de Melkborrel, in november vorig jaar, hebben veel oud-werknemers en oud-omwonenden hun verhalen, attributen, foto’s en filmpjes over alledaagse en bijzondere belevenissen rondom de Cobercofabriek gedeeld. De oogst van deze speurtocht hebben we verwerkt in een documentaire over de Cobercofabriek: het Souvenir Coberco. Zondag 14 april werd het resultaat vertoond.

Historie van De Melkfabriek centraal

Tijdens het Souvenir Coberco Filmmatinee stond de historie van de fabriek centraal. De documentaire met een aantal filmische portretten van mensen die een bijzondere band met de fabriek hadden kreeg een belangrijke plek in het programma. Daarnaast nam stadsarcheoloog Martijn Defilet de bezoekers mee in een mooi verhaal over de archeologische vondsten die onlangs op het fabrieksterrein zijn gedaan.

Arnhemse Monumentenreeks

Daarnaast werd het boek ‘De Melkfabriek in Arnhem’ gepresenteerd, een uitgave in de Arnhemse Monumentenreeks. De eerste exemplaren werden door de voorzitter van Stichting Monuscript, de heer Schoevaars, uitgereikt aan de dochter van oud directeur Friesland Campina, de heer Evers en wethouder Hans de Vroome. Met de optekening van alle verhalen in beeld en schrift hebben we de geschiedenis voorgoed vastgelegd voor de toekomst en laten we zien dat de oude fabriek een belangrijke plek blijft houden in het nieuwe Cobercokwartier.

Aan het einde van het programma werd er gezellig geborreld en kregen alle bezoekers als cadeau een exemplaar van het boek mee naar huis.