Ruimtelijke inrichting die beweging en ontmoeting stimuleert

25 juli '19

Cobercokwartier wordt een gezond stuk stad met een groene en ruime openbare ruimte. Maar hoe richten we dan de leefomgeving in, zodat de leefomgeving daadwerkelijk bijdraagt aan gezond gedrag?

Space2Move

In Space2Move, een project met overheid, universiteit en BPD, kijken we welke maatregelen kunnen aanzetten tot meer en gezonder bewegen met positieve gezondheidseffecten als resultaat. De onderzoeksgroep schetste een verkenning voor drie beoogde bewonersgroepen. De eerste ideeën zijn een onderzoek naar een flexibel parkeerhuis met sportvoorzieningen in en op het gebouw, een trimrondje door de wijk met urban sportelementen, het inbrengen van Rijnwater in het plan voor klimaatadaptatie en speelvoorziening(en) voor kinderen of samenwerkingsverbanden in de buurt om dit te faciliteren.

Op en langs het water

Aan de hand van verschillende doelgroepen zijn mindmaps uitgewerkt met ideeën voor het inbrengen van sport- en bewegingsfaciliteiten in de openbare ruimte. Ideeën zijn er genoeg, zie maar aan de mindmap gemaakt voor de doelgroep "online starter". Wil je meer weten over dit programma? Bekijk dan ook de website van ZonMw.

Naar de website ZonMw
Cobercokwartier

Wordt vervolgt

De ideeën die voortgekomen zijn uit deze sessie zijn erg waardevol voor Cobercokwartier, in een volgend stadium zullen we kijken hoe we deze ideeën daadwerkelijk een plek kunnen geven binnen het gebied. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief