Nieuwe Kadekwartier meer dan alleen Cobercokwartier

18 maart '20

Vlakbij de Arnhemse binnenstad, tussen het spoor en de rivier, bloeide in het verleden de industrie als nooit tevoren. Het gebied deed dienst als locatie voor gemeentelijke bedrijven als de elektriciteitscentrale, de gasfabriek, de tramremise en het slachthuis. Aan deze geschiedenis wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd: Nieuwe Kadekwartier. Nieuwe Kadekwartier wordt een stoer stadsdeel met een robuuste industriële uitstraling en diverse wijken. Weet jij al in welke wijk je zou willen wonen?

Cobercokwartier

Het Cobercokwartier is de wijk waarin de oude Melkfabriek en de bijbehorende schoorsteen van Friesland Campina behouden worden. De Melkfabriek wordt het inspirerende hart van het Cobercokwartier; een rauwe, industriële en verassende ontmoetingsplek. In de grote hallen komen winkeltjes, horeca, creatieve werkplekken en andere ondernemingen. Ook blijft het pand van de oude lijstenmakerij Van Ginkel bestaan en krijgt een nieuwe bestemming.

Rijnwijk

De Rijnkade voert je als vanzelf langs de Rijn naar Rijnwijk. De sfeer, identiteit en schaal van de industriële omgeving klinken hier door. Rijnwijk refereert aan het verleden als gebied waar gewoond werd door de fabrieksarbeiders. Het oude zaadpakhuis, inmiddels rijksmonument, blijft bestaan.

Gashouderskwartier

Gashouderskwartier, naast de reeds gebouwde wijk Fluvium, wordt een plek voor iedereen in een nieuw stukje Arnhem. De naam referent aan de oorspronkelijke functie van het gebied en passend bij het ontwerp dat elementen van de Gashouders terugbrengt. In de gevels zie je namelijk elementen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek.

De woningen in Gashouderskwartier gaan als eerst in verkoop. Wil jij als eerste deel uitmaken van dit nieuwe hoofdstuk? Laat je gegevens dan achter onder jouw favoriete woningtype! 

Woningaanbod Gashouderskwartier