MIR bij De Melkfabriek

31 oktober '17

MIR is een energieneutraal paviljoen voor kunstprojecten op buitenlocaties. Van oktober 2017 tot oktober 2018 is MIR neergestreken in Cobercokwarter, een laatste deel industrieel erfgoed gelegen naast het centrum van Arnhem. De locatie wordt ontwikkeld tot nieuwe creatieve hotspot waar wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen samenkomen.

Het terrein bestaat nu uit de oude Cobercofabriek met onder meer het Ketelhuis en de Flessenloods en een overwoekerd buitenterrein. Zowel de fabriek als het buitenterrein worden de komende periode weer toegankelijk gemaakt voor publiek.

Elke laatste zondag van de maand

MIR gebruikt deze situatie om het terrein rondom de fabriek nieuw leven in te blazen. Door kunstenaars uit te nodigen voor een werkperiode op deze locatie. Kunstenaars die een link hebben met wetenschap en techniek, veelal beeldende werken worden door MIR uitgedaagd om zijn of haar werk te ontwikkelen op de locatie waar MIR staat opgesteld. Elke laatste zondag van de maand is het werk van de genodigde kunstenaars te zien. 

Er komt een randprogrammering met lezingen en een educatief programma uitgevoerd door Hart en Have Cultuureducatie. Binnenkort maakt MIR haar programma bekend voor aankomend jaar!

Volg MIR via de sociale media en via www.mirproject.nl

Mir in De Melkfabriek
  Planning
  Contact