Kaderstellend masterplan goedgekeurd!

4 april '18

Cobercokwartier, een locatie die cultuurhistorie ademt. De Melkfabriek, die dé entree vanuit de stad vormt naar een nieuwe stadswijk (die in de toekomst zo’n 1000 woningen gaat tellen) heeft alles in zich om een bruisende locatie te worden. Wij hebben de uitdaging aangenomen en we hebben goed nieuws!

Enkele weken terug is het kaderstellend masterplan door de gemeenteraad van Arnhem goedgekeurd en binnenkort gaat het bestemmingsplan in procedure.

Wat is dat, KMP?

Een Kaderstellend Masterplan (KMP) is de stedenbouwkundige visie waarin het programma van eisen (dat wat in het gebied gerealiseerd moet worden) nader uitgewerkt wordt aan de hand van ruimtelijke concepten en een eerste ruimtelijke uitwerking krijgt. Het masterplan wordt later gedetailleerd uitgewerkt in het stedenbouwkundig plan.

Het vervolg...

Op dit moment zijn wij samen met twee architectenbureaus en verschillende adviseurs (op het gebied van water, energie, bouwtechniek en constructie) aan het kijken hoe we de fabriek gaan restaureren om de eerste ondernemers in het hart van Cobercokwartier een plekje te kunnen geven. Rond de zomer verwachten we dat de eerste tekeningen van de fabriek beschikbaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Maak een persoonlijk account aan en je krijgt als eerste het laatste nieuws toegestuurd!