HAN Hydromotive

28 mei '19

Na bijna een jaar hard werken door de studenten van de HAN is het voertuig dat meedoet aan de Shell Eco-marathon voltooid. Het ontwerp en de samenkomst van alle onderdelen heeft tot een waar kunstwerk geleid.

Energie ambitie

Aansluitend op onze ambitie op het gebied van energie voor Cobercokwartier, geven wij graag initiatieven zoals deze waterstofauto van Han Hydromotive de gelegenheid om in de industriële omgeving van de Melkfabriek foto’s te maken’.Dit kunstwerk is dan ook onlangs op de gevoelige plaat gezet in de industriële setting van de Cobercofabriek.

Cobercokwartier
Cobercokwartier

Het doel

Bij de Shell Eco-Marathon draait alles om efficiëntie. De deelnemers moeten op zo min mogelijk brandstof een zo groot mogelijke afstand rijden. Tijdens de race wordt de waterstof flow gemeten om te zien hoeveel brandstof er verbruikt wordt. In combinatie met de afgelegde afstand kan berekend worden hoeveel kilogram waterstof er verbruikt is per afstandseenheid. De resultaten worden vervolgens omgerekend naar benzine en op die manier gepresenteerd op het scorebord. Uiteraard wint het team met het laagste verbruik. Alle teams strijden zo een zwaar gevecht op het gebied van innovatie en laten zo aan de wereld zien hoe ver we al zijn met alternatieve brandstoffen en wat er mogelijk is in de Automotive branche.