HAN bouwkunde studenten ontwikkelen plot Cobercokwartier

31 oktober '19

Het afgelopen semester hebben de 3e jaars Bouwkundestudenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hard gewerkt aan een ontwerpopdracht voor het Cobercokwartier. Maar liefst 16 groepen hebben zich bezig gehouden met het bedenken van hun ‘eigen’ plot binnen het Cobercokwartier. Een opgave waar de studierichtingen bouwtechniek, constructie, architectuur en procesmanagement elk jaar samenkomen in vernieuwende en innovatieve concepten.

Uiteindelijk zijn er twee winnaars gekozen waarvan één groep de kans krijgt om in een workshop met de projectmanagers van het Cobercokwartier mee te denken over een specifieke uitwerkingsopgave.

Benieuwd naar wat de winnende groepen bedacht hebben? Bekijk hier de pitches in de vorm van een poster.

image alt

Groep 11

Een ver uitgedacht innovatief concept over het creëren van een duurzame en gezonde woonomgeving. Het combineren van verschillende energiestromen en bronnen zorgt voor een minimaal gebruik van externe bronnen. Vernieuwend, doordacht en mooi vormgegeven. Een goed doordacht concept met een innovatieve kijk voor een gezonde leefomgeving.

Poster 11
image alt

Groep 6

In de basis nadenken over de waarde van het bestaande vastgoed heeft geleidt tot een gewaagde maar slimme keuze. Door behoud van een waardevolle gevel met daarachter nieuwbouw wordt het goede van beide werelden gebruikt. Daarbij wordt de nieuwbouw voorzien van een slim doordacht systeem van leidingen en computervloeren. In de toekomst is transformatie van kantoren naar wonen en visa versa daardoor mogelijk!

Poster 6
  Contact
  Meer nieuws