Gebruikte Stenen

10 juli '18

Onze collega's Henri Schimmel van BPD en Suzan te Brake van BOEi zijn onlangs op pad gegaan met een filmploeg van TV Gelderland voor de 6-delige serie Gebruikte Stenen, een serie over het industrieel erfgoed in de provincie Gelderland. Gebruikte Stenen laat zien hoe wij omgaan met onze industriële erfenis en hoe de transformatie van iconische industriële complexen plaatsvindt onder leiding van architecten met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

De Melkfabriek

De Melkfabriek met haar robuuste en stoere uitstraling blijft behouden en wordt het middelpunt van Cobercokwartier, een nieuw stuk stad binnen een stad. De kenmerkende fabrieksschoorsteen wordt onderdeel gemaakt van deze nieuwe skyline. In de grote, nu nog lege, hallen komen winkeltjes, kleinschalige horeca en creatieve werkplekken. Juist het opknappen en het opnieuw inzetten van de oude Melkfabriek geeft Cobercokwartier haar stoere en industriële karakter.

Kijken!

Wil jij zien wat onze visie is op het hergebruiken van dit prachtige stuk industrieel erfgoed? Kijk dan naar de uitzending van 9 juli over onder andere De Melkfabriek in Arnhem. De 6-delige serie Gebruikte Stenen wordt uitgezonden tussen 11 juni en 23 juli om 17.20 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. 

Kijken! Gebruikte Stenen - De Melkfabriek
  Contact
  Planning