Searching for the new luxury

30 januari '18

Stichting Sonsbeek & State of Fashion hebben de locatie en data voor State of Fashion 2018 | searching for the new luxury bekendgemaakt. De tentoonstelling vindt van 1 juni tot en met 22 juli 2018 plaats in De Melkfabriek - Cobercokwartier te Arnhem. De Melkfabriek is een ruw, industrieel monument direct aan de Rijn, vlakbij het stadscentrum. In afwachting van duurzame restauratie en herbestemming is het gebouw tijdelijk beschikbaar voor evenementen.

Voor State of Fashion 2018 | searching for the new luxury worden het gebouw en het omliggende terrein omgetoverd tot een aantrekkelijk festivalhart. De hoofdtentoonstelling van State of Fashion, ontworpen door ontwerpbureau Space & Matter, strekt zich uit over de voormalige vulhal en spoel- en flessenloods. Uitgangspunt voor het ontwerp is om de ruwheid van het originele gebouw intact en zichtbaar te laten: hergebruik past bij de duurzame agenda van State of Fashion.

José Teunissen

José Teunissen, curator van State of Fashion 2018 | searching for the new luxury, is verheugd met De Melkfabriek als locatie: “We keren terug naar de plek waar de allereerste Arnhem Mode Biënnale in 2005 plaatsvond. Een fantastische locatie waarin duurzaamheid, circulariteit, erfgoed en storytelling centraal staan; waarden en thema’s die ook terugkeren in searching for the new luxury.”

De Melkfabriek en Cobercokwartier worden na 2018 door gebiedsontwikkelaar BPD en erfgoedontwikkelaar BOEi  getransformeerd tot een nieuw, veelzijdig stuk stad waar volop ruimte is voor ondernemerschap, creativiteit en duurzaamheid. Je kunt er straks wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen.

BPD

Henri Schimmel, senior ontwikkelingsmanager BPD: “State of Fahion sluit perfect aan bij de ambities die wij met De Melkfabriek en Cobercokwartier hebben. State of Fashion laat met haar tentoonstelling en duurzame agenda alvast een voorproefje zien van wat je in de toekomstige Melkfabriek als hart van de nieuwe stadswijk kan verwachten.”

Boei

Arno Boon, directeur BOEi: “De komst van State of Fashion markeert de ‘terugkeer’ van een groot mode-evenement naar De Melkfabriek: een heugelijke gebeurtenis. Door State of Fashion zullen veel nieuwe bezoekers De Melkfabriek, één van de mooiste industriële locaties van Arnhem, leren kennen.”

State of Fashion

Half februari maakt Stichting Sonsbeek & State of Fashion de eerste deelnemers aan de tentoonstelling en het programma bekend. Eind april start de kaartverkoop.

searching for the new luxury State of Fashion
Alle berichten Nieuws