400 nieuwe woningen in Havenmeesterskwartier in Arnhem

11 oktober '23

Het bestemmingsplan voor Havenmeesterskwartier van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling maakt de weg vrij voor de komst van minimaal 400 woningen aan de Rijn. Dit plan werd afgelopen zomer onherroepelijk en voorziet in bebouwing tussen de Westervoortsedijk en de Nieuwe Kade, direct naast het toekomstige Cobercokwartier. Na vaststelling van de plannen in de gemeenteraad is er geen beroep ingesteld. Daarmee zijn inmiddels alle bestemmingsplannen in Nieuwe Kadekwartier (dat bestaat uit Gashouderskwartier, Cobercokwartier en Havenmeesterskwartier) onherroepelijk geworden.

Met als basis het stedenbouwkundig ontwerp van Havenmeesterskwartier pakt BPD binnenkort de planvorming op in samenwerking met de gemeente Arnhem. Het bouwplan is belangrijk voor de ambities van de gemeente en BPD om binnen de stadsgrenzen van Arnhem veel nieuwe woningen te realiseren.

Senior Ontwikkelaar Raymond Stapel
"We zijn erg blij met deze mijlpaal. In het participatietraject in aanloop naar het bestemmingsplan hebben wij veelvuldig met de omgeving overlegd. Nieuwe Kadekwartier krijgt steeds meer vorm en Havenmeesterskwartier wordt het sluitstuk. De vraag naar woningen in de regio is groot en wij zijn blij dat wij daar als BPD een bijdrage aan kunnen leveren."

Het huidige verrommelde gebied wordt getransformeerd naar een fraai stedelijk woonmilieu met veel aandacht voor klimaatadaptatie en hittestress en waar ook sociale woningen een plek zullen krijgen. Op dit moment hebben de meeste huurders van de woningen en panden van het oude Rijnwijk elders onderdak gevonden en wordt het gebied klaargemaakt voor sloop. Meer duidelijkheid over de ontwikkel- en verkoopplanning van Havenmeesterskwartier volgt op een later moment. Eerst worden de voorbereidingen voor Cobercokwartier getroffen. De verkoop van de eerste fase van Cobercokwartier zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nieuwe Kadekwartier en alle deelgebieden? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

  Contact
  Meer nieuws