Update bouw Gashouderskwartier

30 januari '23

De twee aannemers welke verantwoordelijk zijn voor de realisatie van Gashouderskwartier, bouwen goed door en dat is te zien! In dit nieuwsbericht nemen we jou mee in wat er tot nu toe is gebeurd op de bouwplaats. Om een goed beeld te krijgen van deze nieuwbouwwoningen is er ook door één van de aannemers een video gemaakt met dronebeelden van de bouwplaats. Lees verder om te lezen wat er allemaal tot nu toe is gedaan en bekijk de dronevideo, foto's en wanneer de verwachte oplevering van de woningen is.

image alt

Bouw woningen fase 1 door Kuiper

Zoals hierboven in de dronevideo te zien, gaat het al hard op de bouwplaats van Gashouderskwartier. Kuiper, de aannemer van fase 1, neemt ons mee in wat er tot nu toe is gerealiseerd en wat er nog op de korte termijn op de planning staat. 

Zo zijn de eerste 15 woningen van bouwvlek J2 volledig op hoogte! Na het maken van deze beelden is de aannemer in week 51 (2022) gestart met de gevelafwerking, waaronder start metselwerk:

  • Bij de 4 koopwoningen aan de Westervoortsedijk ligt de 2e verdiepingsvloer er inmiddels op. Deze vloer is in week 51 (2022) gestort;
  • Ook de 13 grondgebonden huurwoningen van Volkshuisvesting zijn inmiddels volledig op hoogte!

De woningen van bouwvlek J1

  • Hier zijn door de aannemer grote stappen gemaakt met betrekking tot de 12 koopwoningen: het plaatsen van de prefab-casco’s van deze woningen bevindt zich in een afrondende fase;
  • Bij de 14 huurwoningen van het BPD Woningfonds aan de Westervoortsedijk zijn in week 50 (2022) de begane grondvloeren gelegd. Vanaf week 51 (2022) is hier gestart met het plaatsen van de betonwanden.

image alt

Bouw woningen fase 2 door BAM

De aannemer van Gashouderskwartier fase 2, BAM, neemt ons mee in de vorderingen van de bouw van alle woningen die zij realiseren.

Zo is de ruwbouw is van alle woningen klaar en zijn alle daken waterdicht. Daarom kon er al begonnen worden aan de afbouw aan de binnenkant van de woningen. Ondertussen zijn de vloeren van alle 45 woningen gevloeid en staan er al bij 35 woningen binnenwanden in. Bij 30 woningen zijn de gibo- en betonwanden inmiddels gestukadoord. Bij 18 woningen is zelfs het tegelwerk op de wanden aangebracht. Daarnaast zijn bij 16 woningen de plafonds ook al gespoten.

Planning & oplevering

Naar verwachting worden de woningen van fase 1 medio 3e kwartaal 2023 opgeleverd. 

De eerste woningen van fase 2 worden naar verwachting voor de zomer van 2023 opgeleverd. 

Meer updates van de bouw rond om geheel Nieuwe Kadekwartier zijn te vinden via de BouwApp

Bekijk de BouwApp
  Neem contact op
  Bekijk de BouwApp