Nieuwbouw in Arnhem

Iedereen die Arnhem kent, kent ook de gezelligheid die je hier vindt. Arnhem heeft een groot en gezellig centrum dat bestaat uit horeca en winkels en leuke evenementen. Binnen enkele minuten loop je van de gezellige winkelstraat naar een smaller straatje met speciaalwinkeltjes. In de binnenstad van Arnhem vind je het allemaal!

Arnhem is eerder verkozen tot groenste stad van Europa en dat merk je! Arnhem ligt onder tegen het Het Nationale Park De Hoge Veluwe wat het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa is. De Hoge Veluwe behoort voor een deel officieel tot tot de gemeente. Daarnaast vormen de parken Sonsbeek, Zypendaal en Guldenbodem bijna 200 hectare aan groen in de stad. Ook de binnenstad wordt steeds groener dankzij ‘torens’ klimop en bruidssluier. Daarnaast zijn de bloembakken ieder jaar van mei tot en met oktober gevuld met kleurrijke planten. Wil je even uit de stad weg en de natuur opzoeken? Ook dat kan in Arnhem. Uitlopers van de Veluwe liggen vlakbij en de Rijn stroomt zelfs door de stad.

Creatieve stad

Arnhem is naast een groene stad ook zeer creatief. Zo staat in Arnhem de Hogeschool van de Kunsten. Daarmee wordt niet alleen culturele maar ook ruimte voor creativiteit gegeven in de stad. Dit zie je onder andere terug in de diversiteit van evenementen die in Arnhem georganiseerd worden. 

  Bekijk de voorzieningen
  Lees meer over bereikbaarheid