Nieuwsoverzicht

Sneak preview

17-06-2016

Het is vrijdag 17 juni 2016. Het is 16.00 uur als de deuren van het kantoor van KuiperArnhem worden geopend voor mensen die interesse hebben in een koopwoning in Nieuwe Kadekwartier. De lopende juridische procedures rondom het bestemmingsplan hebben ertoe geleid dat de plannen nog steeds niet gedeeld waren met de buitenwereld. Het aantal aanmeldingen op Nieuwbouw-Nederland voor Nieuwe Kadekwartier is het afgelopen jaar gestaag gegroeid, de teller staat inmiddels ruim boven de driehonderd. De aanmeldingen zijn heel divers: sociale huur, vrije sector huur, koop, starter, gezinswoning, appartement, patiowoning. Dus tijd om naar buiten te treden, de plannen te ontvouwen en om te de belangstelling voor de koopwoningen te peilen. Als communicatiemedium is alleen gemaild vanuit Nieuwbouw-Nederland, dus nog geen advertentie en of bouwborden.

De technische tekeningen van de woningen zijn omgezet in impressies en sfeerplattegronden en verwerkt tot een boekje. De net over Arnhem gevlogen JSF mag hierin natuurlijk niet ontbreken. Diverse opties  zoals een uitbouw, vide, dakterras, aparte werkkamer en bijkeuken zijn toegevoegd, en zoals gebruikelijk is alles ‘just in time’ gereed voor de presentatie.  De entreehal en de kantine zijn ingericht en aangekleed om onze gasten te ontvangen. Het presentatiemateriaal is uitgestald en de monsterborden van de gevelstenen bij de woningen gelegd; zelfs het tegelwerk voor de sanitaire ruimtes is aanwezig. Ook is te zien hoe en met welke materialen het openbaar gebied en de parkeerhoven worden ingericht. De cateraar is aanwezig voor een hapje en een voor dit tijdstip bijpassend drankje.

 

De eersten komen binnen  en worden wegwijs gemaakt in het plan, de ligging, de plaats van de sociale en vrije sector huurwoningen, het centrale pleintje en de parkeerhoven. Maar het accent ligt natuurlijk op de koopwoningen, want daar is men ze voor uitgenodigd en gekomen. Het betreffen totaal 38 woningen in deze fase. Met enthousiasme wordt gereageerd op de gekozen opzet, architectuur, diversiteit en ontwerpkwaliteit. Sommigen gaan gericht op hun doel af; een woning aan het plein zodat de spelende kinderen in het zicht zijn, een woning met een tuin op het zuiden, de kleinste woning vanwege het beschikbare budget, de ruimste woning gericht op de toekomst, wonen aan de Westervoortsedijk met een praktijkruimte op de begane grond, en zelfs een bepaald bouwnummer.  Anderen vinden de keuze wat lastiger. De keuze voor dit gebied is geen issue maar de woningen hebben allemáál iets bijzonders; de architectuur, de ligging, de grootte, de opties, 2 parkeerplaatsen.

 

Maar men hoeft nog niet te beslissen want er is niets te koop vandaag. Men krijgt het boekje mee nadat ze het interesseformulier hebben ingevuld, zodat alles thuis nog eens rustig doorgenomen kan worden. Het is immers toch nog even wachten op start verkoop, voor hen en voor ons. Echter iedereen staat te trappelen. Ik heb zelfs de opmerking gehad “Kunnen jullie niet een beetje opschieten?”. Aan ons zal het niet liggen! Na de bouwvak als de Raad van State voor ons een positief besluit heeft genomen kunnen we pas echt los. En daar kijken wij naar uit. Om 19.00 uur sluiten we het kantoor en ruimen gezamenlijk de kantine en entreehal weer op nadat we met het team een biertje hebben gedronken en de overgebleven hapjes hebben verorberd. De afsluiting van een kwalitatief sterk bezochte presales na een dynamische week. Wat bijblijft is de energie die je ervan krijgt. 

Terug naar overzicht